Katrijn Joris – Inwijdingsweg van een priesteres

In dienst van de Grote Moeder

Het is een wonderlijk maar intrigerend verhaal dat Katrijn Joris hier vertelt. Terugkijkend op haar leven – ze is in 2021 op haar pensioengerechtigde leeftijd, uitgaande van de genoemde geboortedatum in haar verhaal – vertelt ze chronologisch over de groeifases die ze in haar leven heeft meegemaakt. De episoden die leidden tot wat ze nu is: een Priesteres.

Dat verdient nadere explicatie, beginnend bij het begin, haar geboorte. Ze beschrijft hoe ze is ‘geland in mama’s buik’. Dat is met de meeste mensenbaby’s zo, maar haar zienswijze gaat iets dieper:

“Dan keert mijn bewustzijn terug van waar ik vandaan kom. Gedragen door zachte wolkenarmen en slierten en slingers van licht, verlaat ik dan mijn thuiskamertje van vlees en bloed en laat ik mij glijden op stralen en golven van wit, geel en schitterend lichtblauw licht. Recht naar de diep donkerblauwe, duistere ruimte die zich opent en mij liefdevol ontvangt zoals alleen maar een verdwaald, dolend, verloren, zoekend kind opgevangen kan worden door de hemelse Moeder en Vader.

Daar, waarnaar ik dan terugkeer, zijn Vader en Moeder één…. Bewustzijn ben ik; puur bewustzijn dat gevormd wordt tot een tijdloze ziel.”

Een bloemrijke beschrijving, daar valt niets op af te dingen. De inhoud is een andere zaak. Hier komen we in aanraking met het esoterische gedachtengoed dat alles één is. Het leven en de dood zijn samen een holistisch geheel waarin geboren worden, leven en sterven een cyclus vormen om in het ondermaanse leven ervaringen op te doen. Voor die visie is wat te zeggen, en al deelt niet iedereen hem, het is interessant genoeg om er kennis van te nemen.  

Katrijn beschrijft de babystapjes die aan het begin staan van de Inwijdingsweg waar de titel naar verwijst. Ze komt op die Inwijdingsweg terecht op een rustige manier, na een half leven van andere zaken aan haar hoofd. Na een druk bestaan in de media krijgt ze steeds meer signalen dat er meer moet zijn.

Als ze op zoek gaat, komt ze in aanraking met zaken die haar echt interesseren en kiest ze er uiteindelijk voor om haar hart te volgen. Ze laat zien hoe specifiek haar leven zich in deze holistische richting heeft ontwikkeld, op de weg zoals hierboven beschreven – richting Priesteres. Met die opleiding en titel kan ze aan de slag om mensen te helpen: tegenwoordig is ze te vinden in het spiritueel centrum De Maancirkel in België, waar ze als energetisch therapeut mensen begeleidt.

Sterren: **

ISBN: 9789463310246

Uitgeverij: Hajefa

Ook verschenen op De Leesclub van Alles 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *