Annejet van der Zijl – Sonny Boy

Verkoopkraker als leesbevordering

Annejet van der Zijl schreef Sonny Boy alweer 60 drukken geleden, zo lezen we in deze gloednieuw gedrukte versie. Inderdaad, opnieuw gedrukt om een verse groep lezers te bereiken. Maar niet alleen dat. Samen met Hebban en CPNB worden lezers aangespoord om over de problematiek in dat boek in gesprek te gaan.

Voor degenen die het boek nog niet kennen: het is een kwalitatief excellent in elkaar gezet verhaal, of beter: drama. De hoofdpersonen zijn Rika en Waldemar. Die twee worden verliefd op elkaar, alleen heeft Rika vier kinderen. En ze is bij haar man is weggegaan. Een extra complicatie: Waldemar is een donkere man, ook wel neger genoemd. Rika krijgt een kind van haar zwarte lover: Waldy, sindsdien beter bekend als Sonny Boy. In de tijd dat dit speelt, is een zwarte lover not done, zacht gezegd.

Een heleboel verwikkelingen later beheren Rika en Sonny een pension in Nederland. Ze ontkomen niet aan de ellende van de tweede Wereldoorlog, maar dragen hun steentje bij door onderduikers in hun pension op te nemen. Joodse onderduikers. Dat gaat mis. Iemand verraadt ze en een langdurige tocht begint, waarbij ze elkaar langzaam uit het oog verliezen. Spanning en verraad dus, maar ook liefde en discriminatie.

 —

Gratis ophalen in de bibliotheek

Hetzelfde boek lezen brengt mensen samen: je hebt gelijk iets om over te praten! Daarom lezen we in november 2023 met heel Nederland Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Tijdens deze maand organiseren Hebban, de grootste leescommunity van Nederland, en diverse bibliotheken leuke activiteiten rond dit boek. Lees jij mee?

Je haalt Sonny Boy vanaf 1 november gratis op in de bibliotheek. Ook als je nog geen lid bent! Meer informatie vind je hier

ISBN: 9789059657205

Sterren: ***

Uitgeverij: CPNB

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *