Yvonne Jagtenberg – Mijn huis is jouw huis

 

Gastvrijheid kent geen tijd

Jawel: de kinderboekenweek barst vanaf 4 oktober 2023 weer los . Zoals elk jaar komt die met een gratis boek. En dit jaar is dat: Ravi en de laatste magie, en een prentenboek: Mijn huis is jouw huis. Let op: het boek is gratis (bij aankoop van € 13,50 of meer aan kinderboeken), maar het prentenboek kost € 8,25. Elk jaar tekent/schrijft een schrijver/tekenaar dat speciale prentenboek dat je dus bij de boekhandel kunt kopen. Dit jaar is dat Yvonne Jagtenberg met Mijn huis is jouw huis.

Zoals je ziet is het een prachtig grasgroen boek met op de voorkant een huis. Hoe kan het anders met zo’n titel. Het huis op de kaft staat recht, en de boom met gele takken staat scheef. Iets dichterbij staat een beer in een ruitjesbroek met twee vriendjes aan zijn handen. Daarnaast danst een vrouw in een groene jurk met een zwarte kat. Een bont gezelschap. 

‘Mijn moeder woonde in het huisje bij de brug. 
Het was heel klein, maar groot genoeg voor haar alleen.’

Een Ark van Noach
Het verhaal is een soort Ark van Noach die volloopt. Het huisje is heel klein, en groot genoeg voor haar alleen, maar er kan toch nog wel iemand bij. Een leuke man bijvoorbeeld, waar ‘mijn moeder’ verliefd op werd. Die komt dan op bladzijde 2 in het huisje wonen. Samen met zijn twee kinderen. Wauw. Is het huis dan vol?

Nog lang niet
Er komen wonderlijke figuren bij – elke bladzijde is een verrassing. Kleine tekkels duiken op, een meisjesbaby’tje, de Spin Sebastiaan, de hele hele dikke tante Kee. Leuk getekend, waarschijnlijk naar waarheid verzonnen. En een mooie boodschap: er is ruimte voor iedereen. Het wordt een beetje vol, maar er is lol.

Een onverwoestbaar optimistisch boek/verhaal dus over zorgen voor elkaar, met inspiratieve deelnemers. Als dit geen heerlijk doorbladerboek is, weet ik het niet meer.Ook verschenen op Bazarow en TikTok

Uitgeverij: CPNB

ISBN: 9789059657236

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow en op Tiktok 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *