Marcel van Driel en Paco Vink – Game Helden tegen de Zombie-cowboys

Gamen op papier

Hoe zorg je ervoor dat kinderen die willen gamen, ook gaan lezen? Door een boek te maken waarin je een game kunt beleven. Zo simpel als dat klinkt is het natuurlijk niet. Dat komt omdat je OF gamende kids OF lezende kids hebt, maar zelden een combinatie van die twee.

Marcel van Driel lost dat probleem op met zijn brandnieuwe serie Billy Bones Bazen. Met die boeken beleef je lezen alsof je een game speelt. Dat kan nooit, zul je als hardcore gamer misschien zeggen. Dan moet ik je toch uitdagen deze ‘Game Helden tegen de zombie-cowboys’ te proberen, en zien hoe lekker dat leest. Wedden dat je daarna meteen door wilt met ‘Game helden tegen de monsters’?   

Marcel legt zelf uit wat het idee achter de serie is:

“Lezen moet LEUK zijn! In Game Helden zit alles wat ik geweldig vind. Gamen, superhelden, monsters, robots en stripverhalen. Het zijn de spannendste boeken die ik voor deze leeftijd heb geschreven. En de samenwerking met Paco is geweldig! Als ik een gek idee heb, komt hij met een beter of nog gekker idee. En zijn illustraties zijn altijd nog fantastischer dan de beelden die ik in mijn hoofd heb…”

Wie spelen er mee in de boeken? Dat zie je voorin elk boek, handig met naam en plaatje. We hebben Puck, Blaag de blob (een soort half leeggelopen luchtballon), de hoofdpersoon Raff, Manú, Phileine, Leona, en Atlas voor de zware karweitjes.

In ‘GameHelden tegen de Zombie-cowboys’ probeert Manú zijn teleporteerkrachten uit en opent per ongeluk een portaal naar het wilde westen. De Game-helden willen een paard redden van een zombie-cowboy, maar het portaal sluit en ze zitten erin vast. Hoe gaan ze hier levend uitkomen?

“Puck kijkt omhoog.

Ze kan heel goed klimmen, maar deze boom heeft weinig takken.

Zou ze ernaartoe kunnen vliegen?

Meteen voelt ze de grond onder zich wegvallen.

‘Puck!’ hoort ze Phileine zeggen.

‘Wat gebeurt er?’

‘Ik vlieg!’ roept Puck.

Ze kijkt naar haar armen.

Ze zijn deze keer niet gespierd.

Voorzichtig zweeft ze naar Blaag toe.

Sturen moet ze nog een beetje oefenen.

‘Kom maar,’ zegt ze.

De Blaag-poes springt in haar armen.”

Oké, meer zeg ik niet over dit spannende verhaal. Een verhaal dat je niet loslaat, vooral door de inderdaad heftige tekeningen vol actie, monsters, gekke dieren en onze Game Helden van Paco. Je wilt doorlezen, duikt diep in de gamewereld en hoopt dat je er ooit weer uitkomt. Misschien…

ISBN: 9789030508526

Sterren: ***

Uitgeverij: BillyBones

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *