Marcel van Driel & Paco Vink – GameHelden tegen de monsters

Gamen zonder beeldscherm

Kinderen die heel graag gamen, hebben dat enthousiasme niet altijd ook voor lezen. Is dat erg? Niet echt. Maar soms is het wel leuk als je een game kunt beleven door een boek te lezen.

Kinderboekenschrijver Marcel van Driel maakt die combinatie met dit boek ‘Game Helden tegen de monsters’. Dat is een deel uit een serie die Billy Bones Bazen heet. Met die boeken speel een game terwijl je leest.

Echt waar? Echt heus waar. Als je nog twijfelt, moet je deze ‘Game Helden – tegen de monsters’ een keer proberen. Zeker weten dat je het boek achter elkaar uitleest, met de snelheid waarin je een complete gamesessie zou doen. Dat komt vooral door de retegoeie tekeningen van Paco Vink.

Marcel vertelt waarom hij juist deze serie aan het maken is:

“Lezen moet LEUK zijn! In Game Helden zit alles wat ik geweldig vind. Gamen, superhelden, monsters, robots en stripverhalen. Het zijn de spannendste boeken die ik voor deze leeftijd heb geschreven. En de samenwerking met Paco is geweldig! Als ik een gek idee heb, komt hij met een beter of nog gekker idee. En zijn illustraties zijn altijd nog fantastischer dan de beelden die ik in mijn hoofd heb…”

Elk boek is anders, met andere personen. Wie spelen er mee in de boeken? Voorin elk boek staan de kinderen die in dat deel meedoen, met naam en plaatje. We hebben Puck, Blaag de blob (een soort half leeggelopen luchtballon), de hoofdpersoon Raff, Manú, Phileine, Leona, en Atlas voor de zware karweitjes.

In dit ‘GameHelden tegen de monsters’ moeten Puck, Raff, Manú en Phileine power ups verzamelen om sterker te worden.

Wat er vooraf gebeurde: Manú maakte een superportaal om te ontsnappen aan een slang. Via dat portaal kwamen ze in een virtuele zaal vol monsters, waar ze Blaag de Blob bevrijdden, die in alles kon veranderen. Toen kwamen ze de Leeuwin tegen, die de wereld wil veroveren met een leger van monsters. De kids probeerden haar tegen te houden.

Bam! De zaal ontplofte met de Leeuwin erin, de Game Helden werden de zaal uitgegooid – beng – ze waren weer thuis. Maarrrr … ze hebben opeens echte superkrachten. En dat kunnen ze goed gebruiken als het verhaal begint:

“Er klinkt gebonk op de deur.

Puck draait zich om en doet open.

Buiten is het donker.

Voor haar staan vijf zombies.

Ze hebben groene vierkante hoofden en zwarte ogen.

Hun armen zijn uitgestrekt.

Meteen smijt Puck de deur weer dicht.

Prut, denkt ze.

Haar dorp wordt belegerd! ….”

 

Spannend genoeg voor je? Voor mij wel – je wilt doorlezen, duikt diep in de gamewereld en hoopt dat je er ooit weer uitkomt. Misschien…

ISBN: 9789030508489

Sterren: ***

Uitgeverij: Billy Bones 

Voor het eerst gepubliceerd op Bazarow

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *