Joukje Akveld, Jan Jutte – Maximiliaan Modderman geeft een feestje

Lekker vies

Het ruime formaat van een gemiddeld prentenboek heeft het niet. Dit boekje valt in de categorie ‘geschikt voor kleine handjes’. Maar juist dat, gecombineerd met het stempel ‘prentenboek 2023 van het jaar’, maakt het een hebbeding. 

Maximiliaan Modderman is een bekend personage. Meerdere prentenboeken met dit ongerichte, van peilloze energie stuiterende, dwarse jochie gingen dit boek voor. In dit verhaal geeft hij een feestje voor zijn speelgoedbeesten.

Nee, geen gewoon feestje natuurlijk. Zoals we op de eerste bladzijden zien, is het een WILD feestje, en een VIES feestje. De aanwezige gasten moeten door de modder en klei lopen, en zien er al snel verfomfaaid uit. Trouwens, Maximiliaan zelf kan ook wel een schrobbeurt gebruiken. Dus wordt er in het bad geplonsd. 

Spetterend en modderworstelend wikkelt het verhaal zich af. Zoals het hoort, gaat dat met minimale tekst en maximale beweging. De speelgoeddieren rennen, springen, vallen, stuiteren en, jawel, plonzen er op los. Vrolijkheid troef, vooral voor de jonge lezer/kijker.

Een prima opstapje naar meer, dit vrolijke uitspattinkje, voor een zacht prijsje mee te nemen bij uw plaatselijke boekhandel. De CPNB geeft het boekje uit ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen 2023.

Sterren ***

ISBN: 9789059658523

Uitgeverij: CPNB

Ook verschenen op Bazarow 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *